Asuntoykkösen blogi ja uutiset

Toijalan Markkinat 9.-10.6.2017

Toijalan Markkinat 9.-10.6.2017

Asuntoykkösen kutsuma markkinavieras, Huvila ja Huussi -ohjelmasta tuttu remonttikoordinaattori, Sami Ahola, esiintyy perjantaina 9.6.2017 klo 16.00 Toijalan Markkinoiden ohjelmalavalla.

Tule tapaamaan Samia ohjelmanumeron jälkeen Asuntoykkösen yrityksen edustalle! Keskustelua ja kysymyksiä vapaa-ajan kiinteistöjen korjauksista, maalauksista ja materiaalivalinnoista.

Kaikkea ei tarvitse laittaa uusiksi, tule ja nappaa siis parhaimmat vinkit ja niksit Huviloiden ja Huussien kunnostukseen!

Pyöräytä samalla jäätelöbingoa ja osallistu kilpailuun!

Asunnot ovat käyneet alkuvuonna kaupaksi – kasvua etenkin omakotitalojen kohdalla

Asunnot ovat käyneet alkuvuonna kaupaksi – kasvua etenkin omakotitalojen kohdalla


Asuntokauppa piristyi tammi-maaliskuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan, kertoo Kiinteistönvälitysalan keskusliitto (KVKL). Kauppa on kasvanut niin vanhoissa kuin uusissakin asunnoissa. Ilonaihe on ollut hieman yllättäen omakotitalojen kauppa.

”Omakotitalot ovat käyneet kaupaksi yllättävän hyvin. Alkuvuonna talokauppojen suhteellinen kasvutahti on ollut jopa kerrostalo- ja rivitaloasuntoja nopeampaa”, kiittelee KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila.

Tuoreimman tarkastelukuukauden, maaliskuun osalta käytettyjen asuntojen kauppa jatkoi alkuvuoden yleistrendiä: omakotitalokauppa kasvoi maaliskuussa 7,2 prosenttia edellisvuoden maaliskuusta ja kerrostalokaupatkin kasvoivat lähes 5 prosenttia. Maaliskuussa yllättävää oli rivitaloasuntokaupan selkeästi muita asuntotyyppejä heikompi kauppatahti.


”Kuluttajien luottamus omaan talouteen ja työllisyystilanteen myönteiseen kehittymiseen on  vahvistunut ja tämä heijastuu tällä hetkellä positiivisesti niin uusien kuin käytettyjen asuntojen kauppaan. Kuluttajien usko tulevaisuuteen, edelleen alhaisena pysyvä korkotaso ja vahvistuneet talouden näkymät tuovat myös lähikuukausina nostetta kaupankäyntiin”, KVKL:n Malila ennakoi.

 

Alkuvuoden osalta KVKL:n toimitusjohtajaa ilahduttaa erityisesti omakotitalokaupan nyt nähty nousuvire. Hän muistuttaa, että omakotitalokauppa on hiipunut Suomessa pidempään: vuositasolla niiden kauppa on vähentynyt vuoden 2007:n yli 15.000 kappaleen tasolta viime vuosien noin 12.000 kappaleen tasolle. ”Talokaupan elpymistä on kovasti odotettu. Kun kauppa lähti vuoden 2014 aallonpohjan jälkeen vähitellen kasvamaan, oli omakotitalokauppa muihin asuntotyyppeihin verrattuna se heikoin lenkki. Nyt näyttäisi siltä, että oikeansuuntainen vire olisi vähitellen löytymässä myös omakotitalojen kaupan puolella. Toivotaan, että tämä suunta myös jatkuu.”

Ennakkoesittelyssä lapsiperheen asuntoykkönen!

Ennakkoesittelyssä lapsiperheen asuntoykkönen!

3mh+oh+k/rh+2xwc+2xvh+khh+sauna-os. (158m2/213m2)
Akaa, Katajamäki, Kalliokuja 4
Myyntihinta: 225 000,00€

 

Tässä talossa yhdistyy monta lapsiperheelle käytännöllistä tekijää kodin valinnan kannalta!

Kodikas ja tilava omakotitalo omalla 2051 m2 kalliopohjaisella, loivasti rinnemäisellä tontilla, rauhallisella Katajamäen asuinalueella Akaan Toijalassa, keskustan palveluiden tuntumassa. Kaikki palvelut, päiväkoti, ala-aste ja rautatieasema kahden kilometrin säteellä.

Vuonna 1996 valmistuneen talon yksitasoisuus selkeällä ja toimivalla pohjaratkaisulla tarjoaa monia käytännöllisiä arjen helpotuksia perheen yhdessäoloon. Vieraiden kulku tapahtuu pääoven kautta, josta avautuu eteis- ja aulatila. Keskellä taloa sijaitseva olohuone varaavalla takalla ja leivinuunilla luo kodille sydämen, jonka ympärille tilat on koottu toimivaksi kokonaisuudeksi.

Olohuoneeseen yhdistyvän ruokailutilan ja keittiön ikkunoista on näkymä takapihalle. Keittiöstä on myös käynti takapihan osittain katetulle terassille. Kolmessa makuuhuoneessa jokaisessa runsaasti säilytystilaa, ja lisää säilytystilaa löytyy vielä kahdesta erillisestä vaatehuoneesta.

Perheelle on oma sisäänkäynti arkieteiseen, hulppeaan kodinhoitohuoneeseen, jossa paljon naulakko- ja kenkätilaa, käytännöllistä kaappi- ja säilytystilaa, kaapistoon integroitu silityslauta, pesuallas, kuivaustilaa pyykille ja vaatteille, sekä tietenkin pesukone- ja kuivausrumpuliitännät. Kodinhoitohuoneesta käynti suihku- ja saunaosastolle, josta löytyy kaksi suihkupaikkaa sekä tilava sauna. Molemmissa päissä taloa erilliset wc-tilat.

Asunnon yhteydessä on autotalli sekä monikäyttöinen lämmin varastotila ikkunalla ja erillisellä sisäänkäynnillä, joka on hyödynnettävissä vaikkapa työhuoneena. Pihassa leikkimökki, joka odottaa uusia pikkuasukkaita.

Varaa oma esittelyaikasi!

Asuntokauppa käy vilkkaammin

Hyviä uutisia!

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry:n tilastojen mukaan asuntokauppa on käynyt tänä vuonna edellisvuotta vilkkaammin.

Viimeisin tilasto kertoo, että toukokuun aikana välitettiin kerros-, rivi- ja omakotitaloja keskimäärin prosentin verran enemmän kuin vuonna 2015. Rivitaloasuntojen kauppa kasvoi jopa reilu 3,8 % ja kerrostaloasuntojen kauppa kasvoi reilu 1,7 % viime vuoden toukokuuhun verrattuna. Omakotitalojen kauppa sen sijaan laski reilu 3,5 % viime vuodesta.

Kehitys on kuitenkin ollut kaikenkaikkiaan nousujohteista koko alkuvuoden – tammi-toukokuun asuntokauppojen kokonaiskertymä on noin prosentin verran viime vuoden tasoa korkeampi ja loppuvuodelta odotetaan saman myönteisen kehityksen jatkumista.

KVKL:n koko raportin aiheesta voi halutessasi lukea täältä!

Vinkki asunnon ostamista suunnitteleville

Jos on pyörinyt mielessä ajatus uuteen omistusasuntoon muuttamisesta, mutta lainan ja muiden kustannusten laskeminen tuntuu ongelmalliselta, niin Ylen sivuilta löytyy kätevä suuntaa antava työkalu, jolla näet kuinka isoon asuntoon sinulla on varaa. Laskuri kertoo, kuinka paljon voit saada lainaa ja paikkakuntakohtaiset keskimääräiset neliöhinnat antavat ideaa siitä, minkä kokoisia asuntoja kannattaa katsella!

http://yle.fi/uutiset/paljonko_lainaa_montako_neliota_asuntokone_kertoo_missa_sinulla_on_varaa_asua/8944418

Minun kesäni -valokuvauskilpailu

IMG_0985IMG_0384IMG_0259IMG_2867

 

Kesä on ihanaa aikaa ja siitä voi nauttia monin eri tavoin!

Asuntoykkönen järjestää kesän kunniaksi valokuvauskilpailun, jonka aiheena on Minun kesäni. Kuuluupa kesääsi sitten pihahommia, mökkeilyä, veneilyä, grillausta tai ihan vaan chillausta niin ikuista kesäfiiliksesi valokuvaan ja lähetä se meille sähköpostitse osoitteeseen info@asuntoykkonen.fi. Osallistuminen kannattaa, sillä kaksi parasta kuvaa palkitaan 100 euron lahjakortilla Gastropub Neliapilaan!

Kilpailuaika päättyy sunnuntaina 17.7.2016.

Kesätyöntekijä täällä hei!

Olen Anni, 23-vuotias Toijalasta kotoisin oleva kauppatieteilijä ja aloitin toukokuun puolivälissä myyntiassistenttina täällä Asuntoykkösessä. Opiskelen Vaasan yliopiston kauppatieteellisessä tiedekunnassa ja opinnoissani olen keskittynyt vahvasti markkinointiin sekä johtamiseen.

Itseäni kuvailisin luotettavaksi, realistiseksi ja pohdiskelevaksi tarkkailijatyypiksi jolla on jalat maassa ja kyky pysyä rauhallisena yllättävissäkin tilanteissa. Kuuntelen mielelläni muita ja pyrin hakemaan ratkaisuja käsillä oleviin ongelmiin monipuolisesti.

Olen päivittänyt vanhoja kohteitamme sekä lisännyt uusia kohteita ensimmäisten työviikkojeni aikana, joten kohteet ovat tulleet tutuiksi. Ensi viikosta alkaen voit sopia kanssani esittelyaikoja! Minuun voi olla yhteydessä joko laittamalla sähköpostia osoitteeseen anni.kaivola@asuntoykkonen.fi, soittamalla numeroon 0400 601 722 tai piipahtamalla toimistollamme.

– Anni

Uusia kohteita!

Kesän kynnyksellä olemme saaneet useita uusia, tutustumisen arvoisia kohteita!

Viialan keskustasta on tarjolla kerrostalokaksio ja –kolmio sekä rivitalokolmio,Toijalan keskustasta löytyy rivitalokolmio, Sotkialta rivitalokaksio ja Tampereen Kalevankankaalta on tarjolla tilava kerrostalokaksio.

Tarjolla on hyviä vaihtoehtoja erilaisiin elämäntilanteisiin, sekä sijoituskohteiksi. Nyt kannattaa ottaa yhteyttä ja sopia esittelyaikoja!

Kohteitamme

Puistomaisella, isolla tontilla oleva 1960-luvulla rakennettu rapattu omakotitalo

Toijala OKT
160,0 m² - 248000 €

Rapusaarentien varrella Akaan Toijalassa asuinomakotitalotontti

Nahkiala Omakotitalotontti
m² - 29850 €

Akaan Toijalassa, Lentilän viihtyisällä omakotitaloalueella sijaitseva ISO TONTTI / 1950-luvun ok-talo piharakennuksineen

Toijala, Lentilä OKT
100,0 m² - 69000 €

Hyvien kulkuyhteyksien varrella Akaan Toijalassa oleva omakotitalo/maatila

Toijala MT
160,0 m² - 248000 €

Maaseudun rauhaa ja asumisviihtyvyyttä! Päättyvän tien päässä 1977 valmistunut omakotitalo, idyllinen 1920-luvulla valmistunut omakotitalo, v

Toijala, Siniänmäki OKT
170,0 m² - 342000 €

Maaseudun rauhaa ja asumisviihtyvyyttä! Päättyvän tien päässä omakotitalot, navettarakennus sekä autotalli/varasto

Toijala, Siniänmäki MT
170,0 m² - 342000 €

Apian asuntoalue on luontoa rakastavan kaupunkilaisen unelma

Apia KT
76,0 m² - 182225 €

Hyväkuntoinen, kauniisti remontoitu tilava kaksio Matinpuistontiellä! Huoneiston alkuperäinen, ahdas eteiskäytävä on muutettu tilavaksi eteistilaksi, mikä lisää tilan tuntua

Rautala KT
56,0 m² - 49900 €

Arvostetulla Pätsiniemen pientaloalueella vuonna 1956 valmistunut rintamamiestyyppinen omakotitalo vapautumassa uusille asukkailleen! Tämä vuonna 2013 lähes kokonaan pintaremontoitu koti ei remontteja kaipaa

Pätsiniemi OKT
106,0 m² - 149000 €

Tilava ja hyväkuntoinen rivitalokolmio Kylmäkosken keskustan tuntumasta! Huoneistossa on avoin ja toimiva pohjaratkaisu, sillä olohuone yhdistyy takkahuoneeseen jonka varaava takka tuo lämpöä ja tunnelmaa koko kotiin - ja vähentää samalla lämmityskustannuksia! Sekä huoneiston etu- että takapihalla on viihtyisää ja vehreää piha-aluetta

Kylmäkoski RT
92,0 m² - 98500 €

Huoletonta ja viihtyisää asumista keskustan palveluiden läheisyydessä! Loistavalle sijainnille Toijalan keskustan läheisyyteen on rakentumassa linjakas kaksikerroksinen luhtikivitalo, joka on suunniteltu kestämään elämää

Toijala Luhtitalo
75,5 m² - 188800 €

Aurinkoisella rinteellä sijaitseva vapaa-ajan kiinteistö omalla rauhallisella 1600 neliön tontilla

Toijala/Ilomäki Mökki tai huvila
50,0 m² - 30000 €

Tilava saunallinen kaksio Asunto Oy Laamanninpihassa

Toijala KT
63,0 m² - 93000 €

Tilava, uudehko rivitalohuoneisto aivan Toijalan keskustan tuntumassa Ylpöntiellä

Keskusta RT
84,0 m² - 198000 €

Uudehko tyylikäs 75 m2:n rivitalokolmio vuokrattavana

Toijala RT
75,0 m² - 825 € / kk